SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Fröjereds Innebandyförening
Innebandy

Inget allsvenskt spel för Fröjered Dam
2023-07-17 17:03

Fröjereds IBF har beslutat att dra sig ur Allsvenskan Västra Dam.

 

Bakgrunden till att föreningen väljer att dra sig ur Allsvenskan är i huvudsak på grund av att laget det här året tappat för många spelare, spelare som vi såg som själva stommen i vårt allsvenska bygge. Att man väljer att byta förening är inte ett nytt fenomen vare sig för oss eller andra föreningar, det tillhör spelet. Men för oss blir det extra kännbart då vi inte hinner fylla på med egna produkter som vi anser vara redo för spel på allsvensk nivå. Tyvärr har inte heller organisationen som funnits runt laget haft möjlighet att på kort varsel söka upp och rekrytera spelare utifrån.

 

Styrelsen anser att vi hamnat i ett läge där vi måste välja väg – fortsätta kampen i Allsvenskan alternativt backa tillbaka ett par steg. Vi väljer det senare alternativet då vi anser att fortsatt spel i Allsvenskan skulle innebära stora risker, både för laget och för föreningen. Vi är övertygade om att vi kommer att gynnas av att få landa i division 1 och därifrån få bygga upp något långsiktigt hållbart – då inkluderat spelare, ledare och sportgrupp.

 

I förra veckan informerades laget om beslutet och det är naturligt att spelarna blev besvikna och ledsna. Även om alla insett att den här säsongen skulle bli extremt jobbig så vill man spela om det, men att inte få chansen – ja det svider. Naturligtvis hoppas vi att de spelare som tillhört den allsvenska truppen väljer att fortsätta sin resa i föreningen men samtidigt så har de möjligheten att söka sig vidare till andra föreningar. I början av augusti gör vi en spelarinventering men redan nu har flera spelare lämnat klartecken till en fortsättning.

 

I samband med att det allsvenska äventyret avslutas så avslutas också samarbetet med huvudtränaren Peter Åhling. Peter har varit väldigt tydligt med att han åtog sig uppdraget ytterligare en säsong under förutsättning att truppen förblev intakt. När utvecklingen nu blev så som den blev, så har ju naturligtvis en tveksamhet hos Peter också funnits. Därmed skiljs vi åt i samförstånd. Ny huvudtränare blir Joakim Broberg och Marcus Filipsson fortsätter som assisterande tränare. Styrelsen tackar Peter för hans insatser och önskar Joakim och Marcus lycka till.

 

I denna motgång så öppnar sig också nya möjligheter. Vi upphör inte att existera, vi backar tillbaka ett par steg och gör ett omtag. Vi har en fantastisk verksamhet med mängder av unga spelare och duktiga ledare som vi ska satsa vidare på, samtidigt som vi fokuserar på att bygga upp en organisation för framtiden. 

 

Styrelsen

Fröjereds IBF