SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Fröjereds Innebandyförening
Innebandy

”Chriffens rutin kan bli FIBFs trumfkort”
2024-07-14 21:00

Intervju med Christoffer Johansson, artikel 5 av 10

 

”Christoffers rutin kan bli FIBFs trumfkort

 

Du är rutinerad vid det här laget, vad är största fördelen med det? Att det är okej med gröna byten, det måste inte skapas något vid varje byte. Kunna spela på ett resultat & hålla bollen inom laget. 

Du har många års erfarenhet från av spelet i högre divisioner, är det något du kan lära ut till "ungtupparna" i Fröjereds IBF? Många i laget är väldigt bollskickliga med god teknik och har en plan A. Nästa steg/tanke är att skapa en plan B och C. Minimera bolltapp i röda zoner.

Vilka lag har du spelat i? Fröjereds IBF, Skövde IBF & Lockerud Mariestad.

Är du en poängspruta? Det är en missvisande siffra, kollar man statistiken så är det mest mål vilket tyder på att jag har haft bra spelare runt mig.

Vad har du för egna målsättningar kommande säsong? Att få vara med från start & få en försäsong i kroppen för att få rätt förutsättningar.

Du är också ny i tränarstaben, var det ett svårt beslut? Jag grundade mitt beslut utifrån personerna som ingår i ledarstaben & jag anser att Hugo är bäst lämpad för uppgiften, beslutet var enkelt.

Hur ser du på den trupp ni har fått ihop inför kommande säsong? En spännande trupp med många skickliga spelare. Någon som valt att stanna sedan ett par som har kommit hem från spel högre upp i systemet. Kan vi ta vara på lagets bredd & spets så kan det bli en väldigt roligt säsong.

Talanger skall fightas om A-lagsplats
2024-06-30 21:00
Adam Larsson ” en av flera unga talanger födda -08 som skall konkurrera om en A-lagsplats"

Intervju med Adam Larsson, artikel 4 av 10

 

Adam, en av flera talanger från FIBF ”talangfabrik”.

 

Du har kommit till åldern, då du får ta steget upp i seniorspel, hur känns det? Det känns roligt att äntligen få ta steget upp när man har varit med under förra säsongen och känt på hur det var på träningarna med A-laget.

 

Du tränade till stor del med seniorerna förra säsongen, var det en stor omställning? Det var en stor omställning från att träna med mitt 08 lag till att få träna med A-truppen. Det var en rejäl skillnad på farten och koncentrationen på träningarna mellan att träna med mitt lag och A-laget.

 

Vad har du för egna målsättningar med kommande säsong? Att få ta en plats i laget och även utvecklas som innebandyspelare och som person.

 

Du är född 2008, i april var det Distriktslagssamlingar inför SM, var du med där och hur kändes det i såfall? Jag var med på dom två samlingarna som var och det kändes riktigt bra. 08 är en bra kull, så oavsett vilken trupp som tas ut så tror jag att det kan gå bra i SM för Västergötland.

 

Vilken position på planen är du meste bekväm med? Jag spelar helst back.

 

 

Kusinerna som skall ta revansch på förra säsongen!
2024-06-21 15:00
100 procent taggade kusiner stärker truppen kommande säsong.

En artikelserie från FIBF-herr, artikel 3 av 10

 

Skönt att Love och Anton äntligen är skadefria.

 

Ni drogs med skador i stort hela förra säsongen, hur är statusen i nuläget?

Love: I nuläget är statusen bra, ryggen är väl så återställd den kan bli. Sedan kommer man väl alltid ha lite känningar av diskbråcket men det är inget som hindrar mig att gå fullt. Anton: Statusen med foten som krånglade förra säsongen är helt okej. Jag använder dock vristskydd så det funkar bra just nu.

 

Nu när ni är friska och hela, hur ser revanschlusten ut inför säsongen?

 Love: Det är klart man är revanschsugen, sedan har man just nu fullt fokus på fotbollen med Ekedalen SK. Där ska vi vinna serien först, sedan kommer man bara bli mer och mer taggad på innebandyn ju närmare första seriematchen vi kommer! Anton: Revanschlusten är på topp, ska bli kul att få lira innebandy igen, utan smärta, och hoppas det ska bli en rolig säsong.

 

Ni är båda dubbelidrottare, Anton i Fröjereds IF och Love i Ekedalen SK, båda topplag i respektive serie, kommer ni vinna serien?

 Love: Målet med Ekedalen tycker jag är att vi ska vinna serien, sedan har vi bara kommit halvvägs in i serien och många matcher kvar. Men gör vi det vi ska så kommer vi vinna, såpass bra är vi. Vi har en bredd i truppen som jag inte tror något annat lag i serien. Anton: Som det ser ut nu har vi ett starkt lag och är förlustfria såhär långt, så det lutar väl åt serieseger.

 

Vad tror du om era förutsättningar i årets tuffa div 2 serie?

 Love: Jag tror vi har bra möjligheter. Vi har ett ungt lag med många hungriga och bra spelare samt tränare. Om vi når vår fulla potential så kan vi gå långt, tror även vi har spetskvalitéerna som behövs. Anton: Tror att vi har bra förutsättningar pga att vi är ett ungt lag med mycket energi och bra laganda, och med det så kommer man långt.

 

Love, du och Samuel var ett ”radarpar” i innebandyn innan Samuel gick till Skövde IBF och du blev skadad, nu är ni ett radarpar i ESK, vad kommer det sig?

 Love: Jag tror vi ser fotboll och innebandy på samma sätt. Sedan har vi spelat med varandra i både fotboll och innebandy från unga år, så vi känner varandra väldigt bra. Samuel är en spelare som är väldigt lätt att spela med och det är kul att vi fick tillbaka vår ”stjärna” till FIBF.

 

 

 
 
"Valet var enkelt, tillslut"
2024-06-14 12:00
Lucas Joelsson med dubbellicens för IBK Lidköping föregående säsong

En artikelserie från FIBF-herr, artikel 2 av 10

 

Skönt beslut av, Lucas!

 

Du fattade beslutet att stanna kvar i moderklubben, var det ett svårt beslut? -De är klart att jag har funderat fram och tillbaka på vart jag ville spela nästa säsong. Var väldigt sugen på spel i högre division, men ju längre tiden gick desto mer kom revanschlusten fram. "Så i slutändan var beslutet enkelt".

 

Du fick möjligheten att gå på en dubbellicens med Lidköpings IBK förra säsongen, vad tar du med dig från div 1 spelet? -Först och främst kul att få testa på spel i div 1. Jag skulle säga att jag tar med mig mycket från den tiden, trots att den inte var så lång. Märkte ganska snabbt att jag var tvungen att jobba på vissa saker för att kunna utveckla mig själv. Att försöka ligga steget före i spelet med boll har vart en del i de. Så dessa detaljer ser jag fram emot att under kommande säsong fortsätta jobba på.

 

Vad är den stora skillnaden mellan div I och div II? -Den största skillnaden är väl farten, skulle jag säga. Allting går mycket snabbare och man har inte alls samma tid på sig när man har bollen. Sen är ju alla spelare snäppet vassare individuellt.  

 

Vad tror du om era förutsättningar i denna tuffa div II serie? -Jag tycker att förutsättningar ser bra ut. Vi har ett bra och ungt lag med ambitioner att nå högt. Vi har kvalité i det defensiva och offensiva spelet så kan vi få ihop gruppen på ett bra sätt och komma förbereda fysiskt så ska vi nog kunna ta oss långt nästa säsong.

 

Något extra gott minne från match förra säsongen? -De första som jag kommer att tänka på är nog bortamatchen i Rydboholm. En väldigt viktig match som vi var typ tvungna att vinna. Vi hade otroligt bra träningar den veckan med bra fokus och alla visste vad som skulle göras. De slutade med två poäng med hem till Tidaholm. 

 

Vem tror du vinner serien? -Jag tror att de kommer vara en jämn serie. Min känsla är att vi kommer vara med att fajtas om topp 3 men i slutändan tror jag att Skövde drar de längsta strået. Det kommer också bli extra kul, när det i år de 6 första lagen som spelar playoff.

Välkommen tillbaka till FIBF, Wille!
2024-06-03 21:00
Återvändare (från div1 spel i Skövde) Wille Rosic Samuelsson

Först ut i en artikelserie av 10 är Wille Rosic Sameulsson

 

Välkommen tillbaka till FIBF, Wille!

 

Tillbaka från div 1 spel och Skövde IBF, vad tar du med dig för erfarenheter? -Tar med mycket. Skulle säga att jag har utvecklats på flera sätt, men främst tar jag nog med mig närkampsspelet och även att använda farten. Sedan har man blivit smartare i spelet, vilket jag tror jag kommer få mycket nytta av.

 

19 poäng i div 1, vilket du också blev en tredjeplats i Skövde interna poängliga, vad är målsättningen kommande säsong? -målsättningen är självklart att vinna matcher och försöka hjälpa laget till det. Sen är det alltid kul att göra poäng, så jag hoppas på en hel del poäng från min klubba.

 

Vad är den stora skillnaden mellan div 1 och div 2? -Det skulle vara farten och tiden man har på sig i alla situationer. Men har betydligt mindre tid med bollen. Sedan är det också skillnad i de individuella spelarna i div1, då man nästan i varje match mötte tidigare SSL-spelare.

 

Vad tror du om era förutsättningar i denna tuffa div II serie? -jag tror våra förutsättningar är bra. Det är en stark trupp och tycker verkligen vi är ett lag som utmanar om att gå upp till div1.

 

Något extra gott minne från match förra säsongen? -Ett gott minne från förra säsongen var att vinna mot Ledberg i en viktig ”måste” match i slutet på säsongen. Dock räcker det inte hela vägen, men efter den matchen var det skönt.

 

 

Bitarna faller på plats för FIBF-herr
2024-05-16 20:00
Christoffer Johansson, Hugo Klahr, Samuel Dahlström, Felix Klahr

Fröjereds IBF kan stolt presentera en stark laguppställning på tränare fronten inför den kommande säsongen med en stentuff div II serie.

 

Det står klart när Hugo Klahr blir ansvarig huvudtränare . Vid sin sida får han tre assisterande tränare (Christoffer, Samuel, Felix) med olika inriktning och uppdrag. Anders Fridh kommer likt förra säsongen vara match coach och Per Blom lagledare.

 

-det känns riktigt bra att få in både Christoffer och Samuel i tränarstaben samt Felix som ingick även förra året, säger Hugo. -Christoffer och Samuel kommer med erfarenhet från högre divisionsspel och har goda ledaregenskaper, de kommer också att spela och då får vi nytta av det även på planen. 

 

-att vi även får med Anders ger en extra kraft och ett bollplank till mig vid sidan av planen, noterar Hugo. 

 

-även på spelarsidan är vi riktigt nöjda, vi har väldigt många duktiga spelare och samtliga är nu klara för spel i FIBF kommande säsong, vilket känns fantastisk kul, säger Hugo. -att vi får behålla spelare som Lucas Joelsson, en frisk Love Ahrenbeck från säsongstart, Christoffer Johansson som också är med från säsongsstart, talangen Adam Larsson (född 08) in i truppen från ungdomssidan, Samuel Dahlström och Wille Rosic Samuelsson åter från div 1 äventyret med Skövde IBF samt att talangerna Fabian Fogelberg och Simon Öhgren blir FIBF trogna, kommer göra oss riktigt slagkraftiga kommande säsong, avslutar Hugo.

 

 

 

 

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Hem, 24/06 19:34 
Hem, 11/03 22:43 
Hem, 27/01 20:16